Cenik

CENIK

PSIHOTERAPEVTSKEGA TRETMANA  / 60 min /
INDIVIDUALNA PSIHOTERAPIJA      40€
PSIHOTERAPIJA PARA                  50€

SKUPINSKA PSIHOTERAPIJA / 1,5h/
40€

SVETOVANJE STARŠEM, OTROKOM IN MLADOSTNIKOM
PRI TEŽAVAH V ODRAŠČANJU 20€

Psihoterapija je samoplačniška.

Društvo  je nepridobitno, lahko  pa opravlja tudi pridobitne dejavnosti povezane z namenom in cilji društva, kot dopolnilne dejavnosti nepridobitni dejavnosti in le v skladu s pogoji, ki jih določa Statut Društva Odstiranja

Svetovanje in delo z mladimi

Vsak od nas odrašča na svoj način. V odraslost prehajamo po svoji poti, ki je lahko posuta z zvezdnim prahom, velikokrat pa za nas težkimi preizkušnjami. Ko se zazremo v zvezde vidimo, koliko smo sposobni sami zase, za druge in skupaj z drugimi uresničiti sanje, ki smo jih sanjali. Ko ne gre vedno tako, kot smo si zastavili, nas pot pelje lahko tudi po stranpoteh in takrat se ustavljamo, pogledujemo in spogledujemo z rešitvami, ki so za nas boleče, nekonstruktivne in nas oddaljujejo od cilja. Ko se zopet vrnemo na pot, ko zmoremo pogledati k zvezdam, takrat tudi sami zasijemo kot zvezde. Ko berete naslednje izpovedi se lahko spomnite svojih iskanj, stranpoti in sanj, ki ste jih sanjali in naj vas popeljejo nazaj k vašim zvezdam .Irencaaa...  No, ker se od tebe nismo meli priložnosti primerno "poslovit" (v narekovaje dajem zato, ker sem prepričana da se bomo slej kot prej spet zbrali) ti bom tukaj povedala, da hvala za vse. Za nove priložnosti in brezpogojno sprejemanje. Sej veš, da si nam ko druga mamica. Če me kdo kdaj vpraša kaj o mentoricah na pumu, bom vedno lahko rekla, da so verjetno prve prave "učiteljice" ki sem jih v svojem dosedanjem izobraževanju imela, ker sta naju učile o življenju, samozadostnosti in prijateljstvu. No, to je bil moj osladen govor. Upam, da se imaš superfino in želim ti čudovito poletje še naprej! Urška Zaenkrat bodi dovolj, pa še bom že kaj zatežila.


Mladim se megli

Nedeljska reportaža

»Mi smo že na začetku osnovne šole sklenili z državo posebno pogodbo, s katero smo se obvezali, da se bomo učili dobro, država pa nam je obljubila, da nam bo zagotovila spodobno življenje.« Tako nam je povedal eden izmed mladih sogovornikov med pogovorom o tem, kako doživljajo razmere, v katerih so se znašli na pomembnem življenjskem razpotju. Večina končuje gimnazijo in se odloča za naprej.

Mladim se megli

Gre za nepodpisano pogodbo, za tako imenovano tipsko pogodbo, kar pomeni, da so obveznosti obeh strani same po sebi razumljive. Kdo svoje dolžnosti izpolnjuje in kdo ne, ali lahko mladi pri izbiri poklica upoštevajo svoje želje ali se morajo ozirati izključno na dane možnosti oziroma izbrati poklic, za katerega velja največja verjetnost, da bo v njem mogoče dobiti službo? Kaj vse vpliva na njihovo izbiro in kako gledajo na današnjo slovensko družbo, je Jurij Popov spraševal mlade gimnazijce in njihove mentorje v Slovenj Gradcu in njihova razmišljanja strnil v Nedeljsko reportažo. Več o reportaži si lahko pogledate na tem linku
Avtor prispevka: Jurij Popov

Svetovanje

Svetujemo otrokom in mladostnikom ter pomoč staršem iz prehoda iz varnega sveta, ki so ga organizirali za svoje otroke, k avtonomnosti in odgovornosti odraslosti. neurejeni odnosi v družini – nasilje – fizično in psihično, motivirati za uresničevanje potrebnih sprememb v svojih socialnih vlogah ter sprejem dogovora o sodelovanju, pripravljenost spremeniti svoje vedenje, poiskati ustrezne rešitve in urediti odnose z drugimi osebami v socialnem okolju. Če imate problematičnega najstnika, vas ne upošteva, manjka v šoli, kadi, pije, ponočuje, seveda mu vaše prošnje, kazni, grožnje ne pridejo do živega..

Več ...

Na poti skozi življenje se srečujemo z različnimi psihičnimi stiskami in težavami. Učimo in spreminjamo se vse življenje, zato je v vsakem življenjskem obdobju možno, da si s spremembami svojega mišljenja, čustvovanja ali vedenja olajšamo svojo situacijo. Svetovanje ali psihoterapevtsko pomoč poiščemo, ko se zavemo, da je v našem življenju nekaj narobe, ko imamo ponavljajoče se težave s samim seboj, v partnerskih odnosih, družini, z odraščajočimi otroki na delovnem mestu ali družbi, ko se pojavijo zdravstvene težave, kjer ne najdemo fizičnega vzroka, druge težave, o katerih bi se radi pogovorili.

Več ...

Transakcijska analiza (TA) je teorija osebnosti in sistematična psihoterapija za osebnostno rast in spremembo. Razen teorije osebnosti je TA tudi teorija komunikacije, teorija razvoja otroka in teorija psihopatologije.

Kot teorija osebnosti nam prikaže psihološko strukturo človeka. Pri tem uporablja tri delni model imenovan model ego stanj. Ta model nam tudi pomaga razumeti kako ljudje funkcioniramo in izražamo osebnost skozi vedenje.

Več ...

Odstiranje.si uporablja piškotke, s katerimi omogočamo kvalitetno uporabniško izkušnjo in pravilno delovanje vseh funkcij spletne strani. Za nadaljevanje uporabe naše strani se morate strinjati s piškotki.Če bi radi izvedeli več o piškotkih, si preberite tekst tukaj!.

Sprejemem piškotke te spletne strani!

EU Cookie Directive Module Information