Vsak od nas odrašča na svoj način. V odraslost prehajamo po svoji poti, ki je lahko posuta z zvezdnim prahom, velikokrat pa za nas težkimi preizkušnjami. Ko se zazremo v zvezde vidimo, koliko smo sposobni sami zase, za druge in skupaj z drugimi uresničiti sanje, ki smo jih sanjali. Ko ne gre vedno tako, kot smo si zastavili, nas pot pelje lahko tudi po stranpoteh in takrat se ustavljamo, pogledujemo in spogledujemo z rešitvami, ki so za nas boleče, nekonstruktivne in nas oddaljujejo od cilja. Ko se zopet vrnemo na pot, ko zmoremo pogledati k zvezdam, takrat tudi sami zasijemo kot zvezde. Ko berete naslednje izpovedi se lahko spomnite svojih iskanj, stranpoti in sanj, ki ste jih sanjali in naj vas popeljejo nazaj k vašim zvezdam .Irencaaa...  No, ker se od tebe nismo meli priložnosti primerno "poslovit" (v narekovaje dajem zato, ker sem prepričana da se bomo slej kot prej spet zbrali) ti bom tukaj povedala, da hvala za vse. Za nove priložnosti in brezpogojno sprejemanje. Sej veš, da si nam ko druga mamica. Če me kdo kdaj vpraša kaj o mentoricah na pumu, bom vedno lahko rekla, da so verjetno prve prave "učiteljice" ki sem jih v svojem dosedanjem izobraževanju imela, ker sta naju učile o življenju, samozadostnosti in prijateljstvu. No, to je bil moj osladen govor. Upam, da se imaš superfino in želim ti čudovito poletje še naprej! Urška Zaenkrat bodi dovolj, pa še bom že kaj zatežila.


Mladim se megli

Nedeljska reportaža

»Mi smo že na začetku osnovne šole sklenili z državo posebno pogodbo, s katero smo se obvezali, da se bomo učili dobro, država pa nam je obljubila, da nam bo zagotovila spodobno življenje.« Tako nam je povedal eden izmed mladih sogovornikov med pogovorom o tem, kako doživljajo razmere, v katerih so se znašli na pomembnem življenjskem razpotju. Večina končuje gimnazijo in se odloča za naprej.

Mladim se megli

Gre za nepodpisano pogodbo, za tako imenovano tipsko pogodbo, kar pomeni, da so obveznosti obeh strani same po sebi razumljive. Kdo svoje dolžnosti izpolnjuje in kdo ne, ali lahko mladi pri izbiri poklica upoštevajo svoje želje ali se morajo ozirati izključno na dane možnosti oziroma izbrati poklic, za katerega velja največja verjetnost, da bo v njem mogoče dobiti službo? Kaj vse vpliva na njihovo izbiro in kako gledajo na današnjo slovensko družbo, je Jurij Popov spraševal mlade gimnazijce in njihove mentorje v Slovenj Gradcu in njihova razmišljanja strnil v Nedeljsko reportažo. Več o reportaži si lahko pogledate na tem linku
Avtor prispevka: Jurij Popov

Odstiranje.si uporablja piškotke, s katerimi omogočamo kvalitetno uporabniško izkušnjo in pravilno delovanje vseh funkcij spletne strani. Za nadaljevanje uporabe naše strani se morate strinjati s piškotki.Če bi radi izvedeli več o piškotkih, si preberite tekst tukaj!.

Sprejemem piškotke te spletne strani!

EU Cookie Directive Module Information